Methode


De methode die wij gebruiken om de wanddikte te bepalen is anders dan bij de traditionele wanddiktemetingen die gebruikmaken van ultrasoon geluid. De traditionele ultrasoonmetingen zijn puntmetingen, 3D WearScan brengt daarentegen de wanddikte van het complete oppervlak in kaart. Hierdoor ziet u in één oogopslag de zwakke punten, die in de traditionele metingen makkelijk gemist kunnen worden. Wij meten het materiaalverlies vanaf de buitenkant van het object en berekenen daaruit de overgebleven dikte. Ons systeem is gevalideerd door TÜV Rheinland.
Dit doen we op de volgende manier:We beginnen met het inscannen van het object1


Dit doen we met een 3D scanner die
tot op 0,1 mm nauwkeurig het object meet en deze informatie meteen doorstuurt naar onze software. Onze software creëert dan automatisch een virtueel model van het object tijdens het scannen.Vervolgens leggen we deze scan over een replica van het originele object heen
2

Om de scan van het beschadigde object te vergelijken met een onbeschadigd object, wordt in de software wordt een virtueel onbeschadigd object gemaakt, door slechts de originele diameter en wanddikte in te voeren. Hiermee vergelijken wij de scan van het beschadigde object.
Tenslotte berekenen we de huidige wanddikte


3

De software vergelijkt automatisch de scan met het virtuele, onbeschadigde object. Het verschil tussen beide is de materiaalafname, veroorzaakt door beschadigingen. Door dit verschil van de originele dikte af te halen, blijft de huidige wanddikte over. Deze wordt zichtbaar gemaakt in een virtueel model dat u in één oogopslag de wanddikte van elk ingescand punt laat zien.